Doelgroep:

Tijdens het startweekend van de Tour de France in Utrecht vonden er allerlei culturele evenementen plaats. Wij hebben een paar van de mooiste technisch mogen ondersteunen. Op vrijdag leverden we licht- en geluid voor Caravane D'Utrecht. Uit alle wijken van Utrecht kwamen bontgekleurde stoeten naar het centrum. Op het plein voor Vredenburg verzamelden deze groepen zich, en presenteerden zich aan het publiek.

Zondag vond de officiele start plaats voor het stadhuis in Utrecht. Burgemeester van Zanen hield een toespraak en het Nederlands Kamerkoor zong het Nederlandse en Franse volkslied.

Ten slotte werden de renners toegezongen door een koor van 1000 zangers en zangeressen onder begeleiding van een aantal harmonieorkesten. Voor dit evenement, Chanson Depart, werden door defensie pontons in de Catharijnesingel gelegd. Wij zorgen voor de geluidsversterking voor het publiek en monitoring voor de deelnemers. Een hele uidaging omdat geluid zich traag door de lucht voortbeweegt en er dus rekening gehouden moet worden met vertragingen. daarnaast staat de dirigent op grote afstand van de deelnemers wat de communicatie lastig maakt. Met behulp van zenders en lange verbindingen is de dirigent ook te verstaan voor de deelnemers aan de overkant van het water, en kan de regisseur aanwijzingen geven om het logistieke deel onder controle te houden.